Herfst specialiteiten
Assortiment
Naast rookworst, spekjes etc., gaan we ook weer van start met de maaltijdproducten zoals hachee, ham, stoofvlees etc.
Naast de sudderlapjes in jus, zullen we ook sucadelapjes en saucijzen in jus gaan maken; producten waar naar gevraagd wordt.
Wild en gevogelte
In het najaar hebben we wild. Uit eigen land, het is toch zonde als geschoten wild niet opgegeten wordt, het ultieme stukje scharrelvlees, van een beest wat in vrijheid zijn kostje bij elkaar gezocht heeft. Gekweekt wild, een hert in een stal, verkopen wij dus niet
Wij kiezen voor echt wild, wat dus buiten in het wild zijn eten bij elkaar scharrelt. Kweekwild of tam wild wordt gehouden op bio-industrie manier: in hokken, stallen of met snelle groei veroorzakend voer; niet bepaald wild dus!
Wij kiezen voor damhert en wilde gans. Twee soorten waarvan er in Nederland veel te veel zijn, doordat er veel voer is een geen natuurlijke vijanden zijn in onze natuurgebieden. De jager die wij als leverancier hebben, doet aan gericht afschieten. Dat betekent simpelweg dat elk schot raak is en er nergens een halfdood beest ligt te creperen.
Van die wilde gans en damhert is het vlees diepvries beschikbaar. Ook maken wij er lekkere producten van, zoals gerookte ganzenborst, hertengoulash, ganzenstoofpot.
Wild is mager, ijzerrijk en cholesterolarm door de leefwijze van de beesten; veel beweging in de buitenlucht en plantaardig voedsel.
Rookworst
Dit rookworstseizoen voeren we ook wat verbeteringen door bij de productie van onze biologische rookworsten. Vorig jaar introduceerden we al onze extra fijne rookworst, naast onze slagersrookworst die we al jaren in het assortiment hebben.
Niet iedereen, en met name kinderen, is gecharmeerd van de stevige slagersrookworst. Door toevoegen van echte bouillon en een aanpassing in het productieproces ontstond de extra fijne rookworst.
Door het succes van deze extra fijne rookworst worden de runderrookworst en de lamsrookworst nu ook op dezelfde wijze geproduceerd.
Onze biologisch rookworst assortiment
- Rookworst rauw
- Rookworst grof
- Rookworst rund
- Rookworst lam
- Rookworst kip
Deze worsten zijn al voorgegaard en hoeven dus alleen nog maar 10 minuten worden opgewarmd.
Gezond de winter door
De R is in de maand en daarom is het winterassortiment van A. Vogel compleet.
- Echinaforce in vele varianten
- Koelspray
- Stoomdruppels
- Inhaler
- De van tv bekende Echinaforce-hot-drink